loading...
KULAI, JOHOR - "3 hari udang ini tak buang, basuh dalam air dan masak semula" demikian dakwaan sebuah laman Facebook, We Are Malaysian Indians (WAMI).
Video dan gambar yang dimuat naik laman berkenaan 15 jam yang lalu telah ditonton 736,716 kali dan dikongsi 14,425 pengguna laman Facebook.
Video menunjukkan, seorang kakitangan restoran berkenaan sedang mencuci udang yang dimasak tiga hari lalu, yang juga sepatutnya telah dibuang. Selesai mencuci, udang itu kemudian diletakkan di dalam dulang.
Menurut laman WAMI mendakwa, udang itu akan dimasak semula untuk dihidangkan kepada pelanggan bagi mengelakkan pembaziran.
Sementara itu di media sosial, netizen mempertikaikan mengapa tiada tindakan dari pihak berkuasa setelah acap kali kes-kes seumpama itu viral di media sosial.
Bagaimanapun, ada segelintir netizen yang mahu bersangka baik, mungkin udang itu tidak dimasak semula untuk pelanggan, sebaliknya digunakan untuk tujuan lain. -
The Reporter
loading...
Related Posts :
2 'biawak' gigih curi token dobi layan diriAduan: Nor Asidah AlimuddinPada 29/03/17 jam 5:30 pagi bersamaan hari Rabu, ada dua ekor 'biaw… Read More...
'Ingatkan dah settle habis hutang PTPTN, rupanya ada tunggakan RM9,484.74 (hidden charges) sampai aku kena blacklist' - PengaduAduan dari Fatheem MeleanaPTPTN, you really make me pissed off!Tiba-tiba dapat email ini. Pelik, sed… Read More...
'Towing sampai rosakkan kereta pelawat, tak nak bertanggungjawab pula sampai kami dicaj RM8,500'Oleh Norfila Mohamad RamliBismillahirrahmanirrahim. Saya akan kongsikan insiden yang berlaku kepada … Read More...
'Suruh top up kad Touch & Go RM200, tapi dapat RM100' - PengaduSeorang pengguna kad Touch & Go mendakwa hampir kerugian RM100 jika dia tidak menyemak resit bay… Read More...
'3 hari udang ini tak dibuang, dibasuh & dimasak semula' - WAMIKULAI, JOHOR - "3 hari udang ini tak buang, basuh dalam air dan masak semula" demikian dakwaan sebua… Read More...
0 Response to "'3 hari udang ini tak dibuang, dibasuh & dimasak semula' - WAMI"
Post a Comment